sunnuntai 24. elokuuta 2014

Unohtumaton tuoksu


Koulussa oli tehtävä haastatella ihmisiä kaduilla aiheesta Unohtumaton tuoksu.
Suurin osa haastateltavista vastasi jonkun tuoksun, johon liittyi joitakin muistoja.
Itsekin tietysti tuli mietittyä, mitä vastaisi kysymykseen jos olisi haastateltavana.
Rakastan vanhojen rakennusten tuoksua, erityisesti juuri niiden, jotka yhdistää joihinkin tiettyihin aikoihin tai hetkiin elämässä. Aina kun haistaa tuon tuoksun, ne kaikki muistot, ihmiset ja tunteet palaavat kerralla mieleen. Ainakin itselleni käy usein juuri niin, kuin palaisi takaisin niihin tilanteisiin.
Viimeksi näin kävi viime torstaina kun huomasin, että sydän hakkaa lujaa, vaikkei sille tällä kertaa ollutkaan mitään syytä.


Mistä sitten tiedän että se johtuu juuri tuoksusta, eikä vain samaan paikkaan tulemisesta uudelleen?
Olin kerran eräässä toisessa paikassa kuin tässä teatterissa, jonka tuoksu herättää minussa aina saman reaktion. Siellä tuoksui hyvin samalta ja silloinkin huomasin käyvän samoin, vaikka tiesinkin ettei siinä ollut mitään järkeä, olinhan täysin eri paikassa. Tuoksu vain alitajuisesti tuo saman tilanteen mieleen, uudestaan ja uudestaan.


Rakastan kuitenkin juuri tätä kyseistä tuoksua, ja toinen asia mitä se minussa aiheuttaa on erittäin kotoisa olo. Johtuu varmasti siitä, että rakastan paikkaa ja olen kokenut siellä kaikenlaisia hienoja hetkiä. Viihtyisin mieluiten pitempiäkin aikoja tässä teatterissa.







Toinen unohtumaton "tuoksu" on perheeni entisessä autossa kesähelteillä.
Lapsena en tiennyt mitään inhottavampaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti